Римско артелие - 5в клас

Проектите са дело на учениците от пети „в“ клас и са изработени от тях в заниманията им по иновативната програма „Аз мисля, създавам, експериментирам и променям“.
Разделени на 4 творчески екипа в своето „Римско артелие“ учениците изследваха как са се зародили римските мозайки и как се е развивало древното изкуство до наши дни.
Четири проекта на мозайка върху стъкло, мозайки върху съдове и върху саксии , както и мозайки на зодиакални знаци, са подредени днес във фоайето на училището. Те ще останат там като част от интериора, обясниха авторите.
Учителят по История и цивилизации Таня Коцева активно използва заниманията за учене чрез преживяване и учене чрез правене, за да поддържа интереса на децата към историята и да им помага да разбират как уроците на древността достигат до нас и влияят върху съвременния ни живот.
Част от заниманията в Римското артелие се провеждат в залите на интерактивния музей „Абритус“, където децата учат и се забавляват. Уроците край древните стени на римския град завършват като празнично угощение с понички по древна римска рецепта, припомнят петокласниците и тяхната учителка.

116111

america for bulgaria logo 2017

ucha se

etwinning

baner access

BG History logo

designthinking

 

Top