Global Children’s Challenge

Четири паралелки от ОУ „Васил Левски” се включват във   във вълнуваща здравословна инициатива, която цели да се повиши физическата активност на децата. GlobalChildrensChallenge е програма, в която 165 000 ученици от цял свят приемат предизвикателството да бъдат активни и здрави.

Учениците от паралелките на Елка Колева, Нели Цонева, Анджелина Черникова и Таня Василева в продължение на 50 дни ще носят крачкомери и ще вписват броя на направените крачки в сайта на програмата, където ще се калкулират в километри и ще ги отвеждат онлайн в определена световна дестинация. Стартира се от Ниагарския водопад в Канада, преминава се през САЩ, Еквадор, Венецуела, Южна Африка, Мадагаскар, Уганда, Египет, Италия, Великобритания, Индия, Бангладеш, Непал, Китай, Япония, Австралия, Нова Зеландия, Антарктида. Посещавайки забележителности в тези страни, учениците научават географски и исторически факти, разглеждат фотоси, усъвършенстват езикови знания и дигитални умения. Увличат се да се движат все повече и повече, за да отидат по-далеч, привикват към по-активен начин на живот.

Световното предизвикателство за деца е здравна програма, насочена срещу обездвижаването и наднорменото тегло сред подрастващите. Основното й мото е "Накарай света да се движи!". Целевата група са 8-12 годишни деца, на които програмата безплатно предоставя крачкомери и книжки "Стъпка по стъпка", в които вписват ежедневните си постижения.

България се нарежда на второ място след Обединено Кралство Великобритания в Европа по активност, тъй като 108 класа от 84 български училища са одобрени за участие в Световно предизвикателство за деца 2012, което стартира на 19.09.2012 и ще завърши на 07.09.2012 г.

web tile 1