"Тайните на успешното позитивно общуване" - обучение

На 22 и 23-ти януари 2015г. се състоя едно много необходимо, ползотворно и усмихнато мероприятие – двудневен семинар, проведен от Съюза на учениците в България. В него участваха 35 ученици от 4. до 7. клас, членове на Ученическото представителство към ОУ „Васил Левски”, гр. Разград.
Екипът на обучаващите – Адриан Кирилов, Таня Бозукова и асистентите – Ния и Йоана се справи отлично и спечели „обучаемите” с интересни нови идеи, с разкриването на „тайните” на успешното позитивно общуване, с отработването на умения за работа в екип.
Обучението, чрез съчетаване на леки теоретични постановки със занимателни игри, с отработването на ситуации и решаването на казуси от училищния живот, създаде условия за изграждане на доверие между участниците и затвърди убедеността им за назрялата необходимост от съвместна работа в полза на ученическата общност в училище. На дискусия бяха подложени конституционните и гражданските права, характеристиките и етикета на ученическия лидер, същността на централните и местни власти – теми актуални и изискващи активна гражданска позиция. Един от тренингите -сформиране на ученически съвет и решаване на „заплетен” случай от ученическото ежедневие, предизвика разгорещени дебати, но и много усмивки.
Учениците слушаха с интерес кратките лекции, препоръките на менторите, участваха активно и ентусиазирано и в игрите, и в дискусиите. Семинарът, завършил с групова прегръдка, постави начало на много нови приятелства и прекрасни спомени от времето, прекарано заедно.

RSS
00
Download
01
Download
02
Download
03
Download
04
Download
05
Download
06
Download
07
Download
08
Download
09
Download
10
Download
11
Download
12
Download
13
Download
14
Download
15
Download
16
Download
17
Download
18
Download
19
Download
 
 
Powered by Phoca Gallery