Заключителен концерт - Фортисимо в клас

На 14. 04. 2015г. се проведе заключителния концерт по програмата „Фортисимо в клас“, чийто инициатор и организатор е Хари Ешкенази.
За трета поредна година четвъртокласниците на ОУ „Васил Левски“ се запознаха с различни музикални инструменти от симфоничния оркестър.

С машина на времето учениците се разходиха в света на музиката, като се запознаха с творчеството на композиторите Бетовен, Чайковски, Щраус, Вивалди и саундтрака на филма „Карибски пирати“ в изпълнение на Разградска филхармония, под ръководството на диригента Максим Ешкенази. Водещ на концерта беше Виктор Николаев, който се погрижи с шеги и закачки за настроението в залата.

Специални гости на концерта бяха братята Мартин и Александър Зайранови, които показаха виртуозни умения на цигулка, а популярната песен “Nothing else matters” на Metallica, която бе кулминацията на концерта, беше изпълнена от Крисия Тодорова - възпитаничка на ОУ „Васил Левски“, гр. Разград.

Концертът е част от проект, финансиран от Фондация „Америка за България“, който продължава и през следващата учебна година.

Автор на снимките: Радка Минчева