Проектът "Нека войните останат в музея" обра овациите на публиката,

но остана неразбран от журито

 

Гергана Стоянова се представи блестящо на Националната олимпиада по гражданско образование във Велико Търново

Без награда, но с възхищението на публиката, си тръгна от финалния кръг на Националната олимпиада по гражданско образование седмокласничката Гергана Стоянова, която представи там проекта на Групата по гражданско образование и VII в клас "Нека войните останат в музея".
Гергана спечели уважението на всички участници от втора възрастова група от V до VIII клас и техните ръководители с аналитичната и перфектно поднесена презентация на мащабния проект на нашето училище, в който участваха над 300 деца, родители, учители, представители на местната общност.
Амбициозната разработка на седмокласниците "Нека войните останат в музея” въодушеви всички ученици от първи до седми клас в училище. Децата, заедно със семействата си се включиха в различните етапи на проекта, който на Националната олимпиада по гражданско образование бе класирана на 9 място. Журито мотивира своето решение с обяснението, че проектът бил наситен със съдържание, което можело да се разработи в три отделни части. Взискателността на комисията обаче не попречи на всички в залата да изразят респекта си от представянето на Гергана.
Проектът "Нека войните останат в музея" започна като изследване за историята на рода и по-конкретно за участието на предците на нашите ученици в Първата световна война. Изследователската работа завърши с преиздаването на сборника за войнишките паметници в Разградска област, преработен и допълнен от проучванията на десетки деца от училището. Средствата за издаването на книжката пък бяха събрани по време на благотворителна разпродажба, организирана в Художествената галерия "Илия Петров" в Разград.

00

00

00

00