SpellingBee -2015

Петокласничката Гергана Стоянова от ОУ „В. Левски” гр. Разград и преподавателят по английски език и координатор за училището Цветанка Пенчева, взеха участие в летен езиков лагер, организиран от Фондация ”КОРПлюс” за финалисти от Националното състезание по английски правопис Spelling Bee. Ето какво разказва г-жа Пенчева след завръщането им през юли:

„Екипът от организатори и доброволци- американци от Корпуса на мира, подариха шест незабравими, изключително забавни и динамични дни на децата и преподавателите им в комплекс, разположен в подножието на Пирин.
Дните бяха запълнени с методически семинари за преподавателите и опознавателни и екипни дейности за учениците. През целия лагер се общуваше на английски език, което даде свобода за практикуване на уменията за говорене, слушане и писане на него. В следобедите имаше занятия по избор- изработване на колажи, печене на сладкиши, изработване на оригами, плетене на гривни на приятелството, уроци по бейзбол, салса, актьорско майсторство, дебати и дискусии. Най- вълнуващи за децата бяха игрите край лагерния огън, в басейна и др. Вечерните часове бяха отдадени на забавни игри на английски като Funglish и ”Scavenger Hunt”, където отборите трябваше да преминат през шест „станции” с различни задачи, част от които разчитане на загадки, правилно спелуване на думи, откриване на места по ключови думи. С помощта на професионалисти, участниците заснеха рекламни клипове, участваха в поход до езерото Окото и Байкушевата мура.
Програмата на лагера завърши с „Вечер на таланта” и пускане на фенери, с печене на „маршмелоус” и песни. Със сигурност стимулът за подготовка на всички участници в лагера за състезанието през следващата учебна година ще е голям. А изградените приятелства и споделяни мигове ще останат незабравими. А дали следващият победител не е сред тях?”