Проект "Америка за България"

Идеята за това как ОУ "Васил Левски" да стане училище на бъдещето започна с тези рисунки. Рая, Гери, Кристин, Невена, Дефне, Денислава, Севги нарисуваха желаната от тях класна стая, а Анелия, Симона, Жизел и Мелина описаха в каква обстановка искат да учат.
Фантазиите на малките ученици ще станат реалност благодарение на проект от Програмата "Училища на бъдещето", финансиран от Фондация "Америка за България". С дарените от фондацията 200 хиляди лева и с набраните от дарения от местната общност 50 хиляди лева ще бъде изграден мултифункционалния център "Време за приключения". Той ще бъде разположен на първия етаж в нашето училище и ще включва четири класни стаи, две фоайета и коридора.
Проектът за модернизация на училищната среда е разработен от архитект Пенка Станчева. Неговата реализацията трябва да приключи в средата на месец септември 2017. За да видите как ще изглеждат класните стаи и кътовете за отдих и занимания от следващата учебна година, натиснете тук.
През 2016 година Фондация "Америка за България" отпусна 2,6 млн. лв. за финансиране на проекти в 23 български училища. Средствата се дават на финалистите в конкурса"Училища на бъдещето" , в който със свои проекти се включиха 270 учебни заведения. Наградените конкурсни разработки са за модернизация на учебната среда и използване на съвременни образователни методи и технологии в учебния процес.