Обучение на учители от начален етап

Каквито и ветрове да духат по върховете, учителите си имат задачи, които, всъщност не отстъпват по важност - да създават, мотивират, сформират и поставят здрави основи на бъдещото ни общество. Тези гръмки цели се постигат ежедневно, дългосрочно, търпеливо, с постоянна и целенасочена работа с децата - по уменията им, възпитанието им, добродетелите им, характера и грамотностите. Докато с грамотностите нещата са по-ясни, останалите неща са оставени изцяло извън приоритетите на държавата. Затова и учители, и директори правят възможно и невъзможно да ги включат някак в и без това претоварената програма.
За поредна година ОУ "Васил Левски" - гр. Разград следваше мащабната си визия да развива своите деца пълноценно като успешни и можещи хора в 21-ви век и да продължава да насърчава сред упоритите си учители модерна и прогресивна визия за целта на образователния процес. За пета поредна година с всички учители от начален етап разработвахме техните годишни проекти, с които проектно базираното обучение и всички негови ползи - развиване на умения, насърчаване на добродетели и ценности, методична работа върху характера на децата, да стигне до децата в пълния му блясък и ефект.
Не само, че не е лесно - напротив, в условията на нашата ригидна образователна система е доста предизвикателно, но си струва. Ако има едно нещо, което трябва да се случи в нашата система, то това е точно промяната към по-адекватно и добро учене за децата и техните учители. Браво на всички, които вярват, че по-доброто образование на децата е възможно точно сега и точно в тяхната класна стая и училище - и правят така, че то да се случи!
Благодарим на екипа на Red Paper Plane, че за пореден път ни провокират да тръгнем заедно на пътешествие извън зоната на комфорт, което без съмнение ще ни доведе до удовлетворяващ краен резултат. Очаква ни страхотна учебна година, пълна с чудни нови светове, които ще разкрием с учениците ни!