Борба за „Оскари“ по четене

На 30.01.2013 г. в 3г клас се проведе състезание по четене. Учениците се пренесоха в Холивуд и се бориха за Оскар за главна женска и главна мъжка роля. Състезанието беше много оспорвано, но в часа беше забавно и весело.Показаха, че всички са достойни за голямата награда, но победителите бяха само двама. Останалите ученици получиха приз "Талант на класа". В края на часа всички деца бяха щастливи и убедени, че четенето е забавно и приятно, а те го владеят прекрасно!

Класен ръководител: Невена Петрова

 PIC1

ОСКАРИ ЗА ЧЕТЕНЕ  В ТРЕТИ Г КЛАС

Какво правят Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада, когато им се яде сладолед? Кой ще прочете най-гладко и най-изразително приключенията на тримата герои  на Ено Рауд от “Приказка за сладоледа”? И кой ще вземе  наградите “Оскар” за четене?

Това трябваше да реши състезанието в ІІІ г  клас, проведено в  последната сряда на януари 2013 г. В него участваха всички 21 деца. Те трябваше да четат като истински актьори от Холивуд, борещи се за   филмовите награди Оскар за мъжка и женска роля.

Класната ръководителка Невена Петрова  пусна състезателите да се надпреварват по жребий, за да няма сръдни, че някои абзаци от дългата приказка в читанката са по-трудни , а други са били късметлии  да попаднат на  по-лесни отрязаци.

Всички, съвсем всички, дадоха всичко от себе си, за да прозвучат перипетиите на тримата герои като реплики в истински театър. После  журито,съставено от две педагожки реши:

Оскарът за женска роля отива при Мелиса Рамадан, а наградата за мъжка роля се присъжда на Юлиян Минчев. Всички останали получават грамоти, защото  също са много добри, но за жалост Оскарът е само един.

“Беше много трудно да определим първенците. Особено сред момчетата имаше жестока конкуренция. Сашо, Хасан, Петьо, Дони , Иво могат да бъдат дубльори на Юли  във всеки момент. При  момичетата Вики  беше на косъм от Мелиса, отлично се представи и Айлин.”, признаха журиращите.

Наградата да прочете  приказката до нейния край заслужи Симар, който положи много усилия през изминалите години в училище и сега чете толкова бързо, че всички са забравили, колко му беше трудно с буквите и сричките в първи  клас.

Състезанието беше супер, искаме пак и още Оскари!  Това казаха в края на часа по изразително четене всички деца от ІІІ г, готови  за нови предизвикателства.