Тимът на ОУ „Н.Й.Вапцаров”

носител на купа „Апостола” в 19 издание на турнир по футбол

Специална награда за 50 годишна спортна дейност от БСФС получи неговия организатор Здравко Душков


В спортната зала на ОУ „Васил Левски”  се проведе 19 пореден  общински турнир по футбол на малки врати  за петокласници / деца род. в 2002г./за купа „Апостола” в чест на патрона на училището. Разпределени в две групи чрез жребий се включиха  шест отбора на основни училища от Общината. В система в групите всеки срещу всеки победители станаха I група тимът на ОУ „Н Вапцаров „ с треньор Янко Янков те се наложиха над отбора на с. Ясеновец с 3:1 и над ОУ „Н.Икономов”6:1.

В другата група  се получи по голяма конкуренция и с по добра голова разлика на първо място се класира тимът на ОУ с. Дянково с треньор Кирил Кирилов/ победи срещу ОУ „И.С.Тургенев” с 3:0 , 0:0 с УСК „ОУ „В.Левски”- втори в класирането с гол по-малко. На финала „Вапцаровчетата „се наложиха с резултат 4:1 срещу втория в класирането ОУ с. Дянково. В спора за третото място в малък финал  тимът на ОУ „Н.Икономов „се наложи  дузпи 5:3 / в редовното време 0:0 срещу домакините от УСК./ Отборите бяха наградени с купи футболни топки  и шоколадови бонбони. Имаше и индивидуални награди – спортни сакове за най- полезни за отборите си получиха: Мартин Алексиев, Деним Деним и Еркан Еюб.

Наградите връчиха Дениз Хамид- главен експерт в Министерството на спорта,  Владислав Иванов – пом директор на ОУ „В.Левски” и Валери Бойчев- главен експерт по спорта в Община Разград. От името на Българския съюз за физкултура и спорт той връчи специална награда- „Златен плакет – 50 годишна спортна дейност „ на спортния педагог Здравко Душков – главен организатор на турнирите в 19 годишната им история. Организатори са УСК „ОУ В.Левски” ръководството на училището, ОС на БФС и РИО. Спонсори на проявата  Васил Власов, Георги Здравков, Красимир Янков и СД „Ветекс-4”.
Живко Петров

 

 Купа „Елегант” за първо място в общински  турнири  „Апостола”

Спечелиха  отборите на УСК „ОУ Васил Левски” / 4 клас/ и ОУ „Никола Икономов” / 6 клас/


Здравко ДУШКОВ – главен организатор


Над 100 деца участваха в  19 поредни турнири по футбол „Апостола” за купите „Елегант” в две възрасти 4 клас / род. през и до 3023г./ и 6 клас / род. до и през 2001г./ В препълнената спортна зала на ОУ „Васил Левски” град Разград по 4 отбора в двете възрасти си оспорваха купите и наградите подсигурени от бизнесмена Добромир Добрев. Непременно трябва да отбележим, порастналите умения  на децата стараещи се да подражават на батковците от шампиона „Лудогорец”. В по малката възраст  / 4 клас/, в  система всеки срещу купа „Елегант” и първото място  с 7 т. / две победи и един равен мач/,спечелиха малките футболисти от тима на домакините от Училищен спортен клуб „ОУ Васил Левски” с треньор Атанас Голешевски.

Купата за второто място с 4 т. спечелиха децата от ОУ „Никола Икономов” . С 2 точки и по вече вкарани голове 4:7 на трето място се класира отбора на ОУ „И.С.Тургенев” а 4 тото място остана за ОУ „Никола Вапцаров” / 2 т. и голова разлика 2:6. Като най-полезни за отборите си награди спортни сакове получиха: Озан Ремзи,Шанер Шерифов и Димитър Иванов. В по голямата възраст / родени до 2001г./- 6 клас  купа Елегант” за първото място бе много оспорвана, до последния съдийски сигнал на последния мач. Изравнените възможности на три отбора с 6 т. определи носителя на купата по голова разлика. Залата и футболистчетата от  ОУ „Никола Икономов” изригнаха в неистова радост когато бе обявено, че техния отбор печели купата за първото място с 6 т. и голова разлика 11:2. Естествено бе радост и за техния треньор и учител по ФВС Цветан Енчев, защото това  не се бе случвало отдавна и е своего рода подарък  за новата директорка на училището Виктория Георгиева/.

На второ място също със 6 т. и 11:5 голова разлика се класира тимът на ОУ „Н.Вапцаров”: на трето останаха домакините-от УСК -6т. и 8:5 голова разлика.Като най- полезни бяха отличени: Симеон Бончев, Али Емилов и Дениз Къров. Всички отбори получиха маркови футболни топки и солетки „Хрус Хрус”. Наградите бяха връчени от Дениз Мустан – експерт в Министерството на спорта и Владислав Иванов - пом. Директор на ОУ „Васил Левски”. На 21 февруари т.м. стартира още един турнир „Апостола” за отбори съставени  от родени до и през 2002г./ 5 клас/.Да ги има тпроявите съдействат още: Mилен Марков, „Ник’21-Николай Мечев”, „Век- Янкови”,СД  „Ветекс-4” ”Млин”АД. „Агрохим консулт -3” ООД.