Да спортуваме заедно

Управителят на ОИЦ-Разград Юлиан Данаилов награди отборите победители във волейболния турнир от инициативата „Да спортуваме заедно”

Здравко ДУШКОВ-съорганизатор на проявата

В Разград приключи турнира по волейбол включен в националната инициатива на 28 ОИЦ в България „Да спортуваме заедно”.Управителя на ОИЦ-Разград Юлиан Данаилов награди отборите победители във волейболния турнир включен в инициативата за Разград, в който участваха 180 волейболисти - ученици в горния курс на разградските училища и два мъжки отбора съставени от служители на „Водоснабдяване –Дунав” ЕООД и „Сборен-учители”.

Ето и класиралите се до трето място отбори които получиха като награда грамоти, маркови волейболни топки „GALA” и „ MIKASA” При юношите 7-10 клас 1. ПМГ „Акад. Н. Обрешков”,2.ПТГ „ Шандор Петьофи”и 3. УСК „ОУ Васил Левски”. При юношите 11-12 клас : 1.ПГИ „Робер Шуман”,2.ПТГ„Шандор Петьофи”,3.ПМГ„Акад. Н. Обрешков” 4. ГПЧЕ „Е.Йосиф”. При девойките 7-12 клас, поради по големия брой участващи отбори разпределени е две групи по 3.

Първите два отбора класирали се на първо и второ място продължиха като играха полуфинали. Победителите в тях отборите на ГПЧЕ „Е.Йосиф” и ПГИ „Робер Шуман” се срещнаха на финал за определяне на шампиона на турнира. След категорична победа с 3:0 гейма волейболистките на Езиковата оглавиха крайното класиране, като тези на Икономиката останаха втори. В спора за третото място за малко момичетата от Училищния спорт клуб „ОУ Васил Левски” да победят „каките” от втория отбор на Езиковата, но с малки точкови разлики в геймовете отстъпиха с 1:3 гейма и заеха четвъртото място.

В последния ден на инициативата в Разград се включиха и два мъжки отбора – „Водоснабдяване-Разград” ЕООД и „Сборен-учители” Разград. След изключителен драматичен мач /точка за точка/ в 3 от 5 гейма,продължил близо два часа, след 2:2 в тайбрек победител стана отбора на „Водоснабдяване-Разград” ЕООД воден от Пламен Пенчев. Да припомним, че всеки от 180 те участници получи и спортна фланелка с която участва в турнира./

На снимките: Юлиан Данаилов връчва наградите и снимка със наградените.