Момичетата и момчетата спортисти от ОУ „Васил Левски“ – Разград

посветиха победите си във футбола и волейбола на учителките си като подарък за 8 март

Здравко ДУШКОВ

В ОУ „Васил Левски“ има много дългогодишна традиция, отборите на училището и Училищния спортен клуб, по различни спортни дисциплини завоювали шампионски и вицешампионски титли, да връчват своите награди /купи, спортни пособия и др./ тържествено на директорката в учителската стая пред всички учители. Традицията бе спазена и сега. Отбора на момичетата по футбол 5-7 клас връчиха спечелената купа за първо място на проведения в Разград Национален турнир по футбол на малки врати. „8 Март“. Те постигнаха забележителен успех: в групи на елиминиране, от 19 отбора, постигнаха само победи, реализираха 18 гола в противниковата врата и не допуснаха нито един в своята. Най-много голове, 15 реализира капитана на отбора Ани Уручева. Тя получи и приз за най-добра футболистка на турнира.
Ето и другите участнички в отбора завоювали високото отличие - Кристина Йорданова, Айдан Скендер ,Мюбиджел и Бирсел Бирджан, Джансел Фахреджан, Рая и Преслава Петкови. Всички тези момичета, с треньор учителя по ФВС Атанас Голешевски, универсални спортистки, подкрепени още от Александрина Валентинова, Ина Възелова, Стела Атанасова и Ренел Хаджи Юмер, завоюваха шампионска титла и на областното първенство по волейбол на „Ученически игри 2015“, а за най-добра волейболистка бе определена Христина Йорданова.

Един любопитен факт, за първи път в 30 годишната история на игрите, разградски отбор разбива хегемонията на Исперих в тази възраст и заема първото място. Момчетата от отбора по волейбол 5-7 клас подготвени от същия треньор със съдействието на другия учител по ФВС Севдалин Стоянов връчиха приза за второто място от областното първенство.Децата посветиха победите си на учителките си за 8 март което е и своеобразен подарък за Международния ден на жената.

/На снимките: децата връчват отличията на директорката и снимка на шампионките пред витрината с отличията във фоаето до дирекцията./