Ученически игри 2015 по волейбол.

Момичетата на ОУ "Васил Левски" областни шампионки на Ученически игри 2015

Момчетата на второ място

Здравко ДУШКОВ

В град Исперих при отлична организация се проведе областно първенство по волейбол, което излъчи отборите победители които ще представляват областта на зоналните състезания валидни за Ученически игри 2015г.

При момичетата 5-7 клас, отбора на ОУ "Васил Левски" град Разград, разби хегемонията на Исперих в тази възраст и за първи път в ученически игри завоюва първото място и шампионската титла. Момичетата на треньора Атанас Голешевски / шампионки в ДП по волейбол с отбора на ОК за ФВФСТ - Разград 12 годишни/ победиха на полуфинал отбора на ОУ с. Острово, а на финала много категорично с 2:0 надиграха домакините от ОУ "Христо Ботев" и станаха областни шампиони. Спокойно отбора може да се пребори и за шампионската титла на България, ако Разград стане домакин на Ученически игри в тази възраст за което в нашия град има условия. Най-полезна за отбора си специална грамота получи Кристина Йорданова.Другите които съдействаха за шампионската титла са : Айдан, Джансел, Бирсел, Ина, Нихал,Стела, Ани, Александра и др.

При момчетата 5-7 клас за пореден път областен шампион стана отбора на ОУ "Хр. Ботев" Исперих. На финала в собствената си зала те победиха отбора на ОУ „Васил Левски“ гр. Разград с 2:0 гейма, за това помогна и поредното домакинство на състезания "Ученически игри 2015 г." За най-полезен грамота получи капитана на отбора Владимир Иванов

/На снимките : отборът на ОУ "Васил Левски", който достойно защити проспериращия разградски волейбол, като за първи път от основаването на Ученически игри отбор от Разград стана областен шампион. Момент от финала на момичетата.

 

Отборът на Волейболен клуб "Лудогорец", съставен от ученички на ОУ "Васил Левски"

на второ място в турнир за 3 Март в Омуртаг

Здравко ДУШКОВ

Момичетата от отбора на ВК "Лудогорец" Разград, които през 2014 година станаха шампиони на ДП бяха поканени и участваха в традиционен турнир по волейбол посветен на Националния празник на България 3 Март в град Омуртаг. Волейболистките на клуба съставени от ученички на ОУ „Васил Левски“: Кристина Айдан, Джансел, Бирсел, Ина, Нихал,Стела, Ани, Александра и др. непосредствено след пристигането си, буквално от автобуса, срещнаха отбора на домакините и загубиха с 2:0 гейма с 25:20 и 25 :23.

Турнирът е в подготвителния период на отбора за настоящото Държавно първенство и треньора Атанас Голешевски използва всички състезателки, което се отрази и на резултата. Вече загрели във втората среща те победиха убедително с 2:0 /25:10, 25:12/ отбора на гр. Шумен, който през миналата година също бе на финалите, и заеха второто място в крайното класиране. Забивите на нападателките Христина и Айдан бяха неотразими от посрещачите на шуменки и те направиха най-много точки. Много добре с хубави и удобни пасове им вдигаха Бирсел и Ния. В началните удари се отличиха Нихал, Джансел, Стела и др. Победител в турнира стана отбора на ВК "Омуртаг", който победи Шумен също с 2:0 гейма.

Предвид предстоящото участие на ОУ "Васил Левски" в областното първенство за "Ученически игри 2015", а всички момичета са и в този отбор, според треньора участието в турнира е било много полезно. Участието на турнира стана благодарение на председателя на ВК "Лудогорец" Фахреджан Хасанов и члена на УС Бирджан Тасим.

/На снимката: отбора на момичетата реп. Шампион/