Академия на Телерик за софтуерни инженери

Академия на Телерик за софтуерни инженери

За Академията на Телерик

Академията на Телерик (http://academy.telerik.com) е образователна инициатива на Телерик, която цели да спомогне развитието на българската ИТ индустрия, като създаде възможност за обучение и реализация на талантливи и мотивирани млади хора да станат софтуерни инженери. Като предлага безплатно професионално обучение, Академията на Телерик осигурява равен достъп до качествено софтуерно образование.

Академията организира над 35 безплатни курса по разработка на уеб, десктоп и мобилни приложения, разнообразие от ИТ семинари и състезания по информатика. В Академията за софтуерни инженери има няколко направления: Софтуерна академия (за студенти и работещи), Училищна академия по разработка на софтуер (за ученици 7-12 клас), Национална детска академия по програмиране (4-6 клас), АлгоHYPERLINK "http://algoacademy.telerik.com/" академия (състезателно програмиране за ученици и студенти) и онлайн курсове.

Академия на Телерик през 2012 – 2013 г.

През учебна година 2012-2013 г. Академията на Телерик обучава над 12 050 души в 35 безплатни курса по 13 различни специалности. За присъствено обучение са приети 2 050 души, включително рекордните 1 000 курсисти за присъствено обучение в Софтуерната академия, 600 души в Детска академия по програмиране, 300 души в Училищна софтуерна академия, 150 души АлгоHYPERLINK "http://algoacademy.telerik.com/" академия. Още около 10 000 души ползват онлайн обученията, които са достъпни по целия свят.

Безплатните обучения се провеждат в 3 учебни зали с общ капацитет 600 седящи места, които се намират в офисите на Телерик в Младост-1 в София. Академията разполага с екип от 10 души, които организират курсовете, разработват учебните материали и провеждат обученията, и с 40 доброволци. Обученията се водят присъствено и дистанционно по интернет.

Софтуерната академия на Телерик е най-голямата институция за алтернативно обучение на софтуерни инженери и специалисти по разработка на софтуер в България.

Софтуерна академия

 

Едногодишна програма за подготовка на софтуерни инженери. Обученията са предназначени както за напълно начинаещи, така и за хора с опит в разработката на софтуер. Обучението предоставя задълбочени знания по програмиране и практически опит, необходими за успешното кариерно развитие като софтуерен инженер. Програмата включва над 26 курса: основи на програмирането със C#, създаване на сайтове с HTML5, CSS3, уеб програмиране, разработка на мобилни и десктоп приложения и др. Софтуерната академия стартира през октомври. Научете повече: http://academy.telerik.com/academy/about

Училищна академия

Специализирани тридневни обучения, които подготвят  ученици от цяла България за участие в Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ). През 2013-2014 г. уроците се фокусират върху съвременните софтуерни технологии за създаване на уеб и мобилни приложения. Обученията са подходящи за начинаещи и напреднали. Уроците се провеждат всеки месец (септември - юни) в учебната зала на Академията на Телерик в София. Горди сме, че в Академията се обучават най-будните ученици от страната и първенците от НОИТ.

Научете повече за инициативата на: http://schoolacademy.telerik.com

Алго академия

Алго академията подготвя български ученици и студенти за националните и международни състезания по информатика. Обученията включват тренировъчни състезания по информатика, комбинирани с уроци по алгоритми и споделяне на добри състезателни практики. Срещите са подходящи за ученици от 5-ти до 12-ти клас. Уроците развиват логическото мислене на участниците и състезателните им умения. Обученията се провеждат всеки месец (септември - юни) в рамките на два последователни дни в учебната зала на Академията на Телерик в София.

Научете повече за инициативата: http://HYPERLINK "http://algoacademy.telerik.com/"algoacademy.telerik.com

Детска академия по програмиране

В Детските школи по компютърно програмиране - Telerik Kids Academy се обучават ученици от 4-ти до 6-ти клас, с интерес към компютрите и математиката.

Децата се учат от А и Б в програмирането, срещат нови приятели и участват в състезания по информатика. Школи на Детската академия има в по-големите български градове: София, Пловдив, Варна, Бургас Плевен, Шумен и др. Обученията се водят от изявени преподаватели по информатика.

Научете повече за инициативата на:

http://telerik-kids.com

Курсове по програмиране

Курсовете по разработка на уеб, десктоп и мобилни приложения са отворени за всички с интерес към програмирането. Независимо от възрастта, образованието или липсата на опит, всеки може да се включи в безплатните обучения по:

·         Програмиране

·         Уеб дизайн и UI технологии

·         Софтуерни технологии

Лекциите се провеждат както в онлайн, така и в присъствена форма на обучение (избрани курсове). Нови курсове стартират всеки месец. Записването за участие става чрез регистрационна форма (без входни изпити и кандидатстване). Научете повече: http://academy.telerik.com