Училище „Левски“ отваря врати за  инициативата Code Week

Академията за млади програмисти „Телерик“  набира нови  участници

 

От  11 до 17 октомври  във всички страни  членки на ЕС  ще се проведе  Европейска седмица на програмирането.  В България  тя ще обхване  редица  училища, в които водещи мениджъри от  IT индустрията ще изнесат уроци по информатика, за да мотивират децата да  развиват уменията си за работа в сферата на информационните технологии.

ОУ „Васил Левски“  е единственото  учебно заведение в Разград, включено в европейската инициатива.  На 15,16 и 17 октомври от 11 до 14 часа в компютърната зала на училището  младите програмисти от школа „Телерик“ ще проведат открити уроци, на които ще демонстрират  наученото  през миналата учебна година. Work shop-ът ще бъде отворен за всички желаещи, които искат  да проследят на живо как се случват нещата  в процеса на програмирането.На 17 октомври, петък от 18 часа  в същата зала  преподавателите по ИКТ   Коста Попов и Венелин Николов  ще изнесат лекции  на тема „Програмирането – необходимост на дигиталното време“. Лекторията е отворена за деца и възрастни.

През седмицата  на Code Week  школа „Телерик“ в училище „Левски“ стартира ново набиране на млади програмисти. Всички  ученици от Разград от четвърти, пети и шести клас, които желаят да изучават програмиране,   могат да кандидатстват за прием. Заявленията се приемат  до края на месеца от 9 до 17 часа в компютърния кабинет на училището от Венелин Николов.

Школата на младите програмисти  в училището вече  премина успешно  първата година от съществуването си. През учебната 2013-2014 година в нея работиха 82 деца, които получиха първите си уроци в рамките на националната академия „Телерик“. На заключителните състезания отборът на Разград  достигна  18 място  сред 26- те  тима от цялата страна, участвали в надпреварата по  компютърно  програмиране.