Мили ученици, уважаеми родители,

скъпи приятели и гости на Основно училище ”Васил Левски”, гр. Разград,

Днес е свят ден - годишнина от гибелта на Апостола. На този ден всяка година - отново и отново, свеждаме глава пред великото му дело, пред величието и силата на духа му…
Всеки народ има своите велики синове. Синове, чиито дела се превръщат в мяра за родолюбие, за саможертва в името на другите, за подвиг!
За България такъв велик син е Васил Левски…
Името на Васил Левски, което нашите предшественици са избрали за име на училището ни, е израз и част от всенародната признателност, преклонение и обич към него – към Апостола на българската свобода.
Да учим и да работим в училище с името на Васил Левски е избор и огромна отговорност. Избор, който превръща родолюбието и грижата за другите в пример, избор, който правим с ума и със сърцето, за да стане завинаги частица от нас. Днес духът на Апостола живее във всяко наше дело, възражда се с всеки наш успех - малък подвиг в името на доброто. Една усмивка, една подадена ръка, една споделена мисъл, една добра идея, превърната в реалност, носи удовлетворение и радост на всички.
Мили ученици, мили наши деца, благодарим ви, че заедно с нас – вашите учители и приятели, доволни от постиженията и успехите си в науката, в спорта и в изкуствата можем достойно да застанем пред паметника на Васил Левски и да сведем глави.
Благодарим ти, Дяконе! За подвига… За примера….Духът ти остава завинаги в сърцата ни….
Поклон пред светлата ти памет! Дълбок поклон!

00

00

00