Ники стана  спортист№1 на училището

докато  тренираше с наставника на Рафаел Надал

nikolay

Петокласникът Николай Неделчев, който бе един от двамата възпитаници на училището, получили званието Спортист №1 на Училищния спортен клуб на ОУ „Васил Левски” за 2015 година, получи наградата си със закъснение. Това стана близо месец след официалното присъждане на приза, защото Ники бе на подготовка в Барселона.

В Испания той тренира под ръководството на наставника на Рафаел Надал. „Всеки ден тренирам от 9 до 5 следобед. Почивам малко по обяд. После вземам душ и се прибирам, за да си уча за изпитите, които полагам като се върна в България”, обясни петокласникът по време на тържеството в учителската стая, където директорът Диана Първанова му връчи Купата на УСК „Васил Левски”.

Талантливият ни тенисист, вече има завидна спортна биография. Той е състезател в Националния отбор на България, републикански шампион между дванайсетгодишните. Спечелил е шампионските титли на Международния турнир „Тенис Европа” в Букурещ и шампионата на двойки в същия турнир, проведен в Хърватска. Ники е една от най-големите надежди на българския тенис и уверено върви по стъпките на Гришо.

Той стана Спортист №1 на училището за 2015 година заедно със седмокласника Християн Данаилов, който това лято представи България на световните игри „Спешъл Олимпикс” в Лос Анжелис , откъдето се завърна със сребърен медал на двойки по тенис на маса и четвърти в индивидуалното класиране.