IT-Знайко

На 15, 16, 17 май се проведе националният кръг на състезанието по информационни технологии „IT Знайко“. 30-те най добри деца от всяка една от възрастите V-VIII клас от цяла България, избрани на областния кръг мериха сили в курортен комплекс Пампорово. Децата разполагаха с 2 часа, в които да създадат свой проект използвайки едни и същи ресурси по една от четирите теми: „Моята магическа пръчица“, „Приятели“, „Гората“ и „Симетрията около нас“. След като изтече времето имаха 1 час почивка преди да защитят своите проекти пред жури.
ОУ „Васил Левски“-Разград имаше 4 участника: Мартинка, Мария, Мони и Калоян. Мартина Тодорова Великова от 6 клас се класира на първо място, а Мария Христова Червенкова взе специалната награда за най-оригинален дизайн.
Искам специално да благодаря на всички деца за положеното старание и усърдна работа. Благодаря на Училищното ръководство на ОУ „Васил Левски“ затова че направи възможно участието на децата в състезанието, на всички вас родители, че ни подкрепяхте заедно с децата в тяхното начинание.
Специални благодарности и на екипа на ОБРАЗОВАНИЕ И ТЕХНОЛОГИИ, които не престават да създават все по интересни инициативи за децата, стимулирайки ги да продължават своето развитие в областта на технологиите, преплетено с много игри и забавни моменти.
Радвам се, че има хора като Румяна Папанчева, Краси Димитрова, Ангел Ангелов, Бисерка Йовчева, които не спират да създават и споделят добри практики и методики и насърчават децата.