Мартина втора на състезанието по английски


Нашата седмокласничка само с две точки след победителя от езиковата гимназия

Мартина Великова от VІІ б клас отново доказа класата си на талантлива и творческа личност като се представи отлично на състезанието по речеви и комуникативни умения по английски език, което се проведе на 24 октомври в ГПЧЕ "Екзарх Йосиф" в Разград.

Участниците трябваше да се яват пред журито със своя презентация по темата,свързана с тазгодишното мото на състезанието - One Man’s Meat Is Another Man‘s Poison / "Месото за един човек е отрова за друг"/. След представянето й, състезателите трябваше да събеседват с комисията на езика на Шекспир като времето за разговор бе общо 15 минути.

Марти се представи отлично и взе 136 точки, само с 2 точки по-малко от първенеца Хъкмет Ахмедов /136 точки/, който е осмокласник от езиковата гимназия. Нашето момиче представи своя постер по темата One Man’s Meat Is Another Man‘s Poison и успя да впечатли журито с дълбочината на своите ръзсъждения и зрелостта на вижданията си.

Изложението й съдържаше мисли за войната в Сирия и за народа, който страда от решенията на диктаторското управление на страната, премина през примери за майка Тереза и доброто, което е във всяко нейно действие и завърши с храната като извор на живот и съвременните модифицирани храни, които убиват хората. Накрая тя приключи с надеждата, че със своята презентация може да е повлияе на околните, да се замислят .

one mans