Фотографки от 5 б победиха в престижния конкурс на „Водоснабдяване Дунав” ЕООД

Конкурсът „Превъплъщенията на водата” бе организиран по повод Световния ден на водата 22 март с участието на 78 деца от градовете, които водоснабдителното дружество обслужва - Разград, Лозница, Попово, Опака, Цар Калоян

Траяна и Ерика от класа на госпожа Милена Попова (5 б)  пометоха конкуренцията във възрастова група 5 – 8 клас на конкурса „Превъплъщенията на водата”, което означава, че журито е оценило техните фотографии по-високо, отколкото снимките на  ученици в 6, 7 и дори 8 клас. На Eрика бе присъдена първа награда, а Траяна (която беше най-малкият участник в конкурса) спечели поощрителна награда. И докато по-големите от тяхната  възрастова група бяха снимали реки, морета и езера, Ерика Хаджиева и Траяна Куманова снимаха водата от чешмата – колко е чиста и колко е полезна за живота на хората и растенията. Снимките им са сред 12-те най-добри, които ще бъдат включени в календар на „Водоснабдяване Дунав” ЕООД - Разград за 2017 г., обещаха организаторите на конкурса – инж. Татяна Маринова и инж.  Данаил Йорданов от „Водоснабдяване Дунав” ЕООД – Разград.

 „Исках да покажа красотата на водата. Водата е самият живот” – обясни Траяна Куманова при награждаването на 25 март в офиса на „Водоснабдяване Дунав” ЕООД. На нейната фотография сухо есенно листо е поставено до живи растения, чиито корени са потопени в колба с вода. „Обичам да снимам природата и по-точно малките детайли - цветенца, плодове. Намирам ги в парка, когато сме на излет със семейството или на походи”. Ерика също издава тайната на своята снимка, с която спечели конкурса. Поставила е фотоапарата си на програма за бързо заснемане на движещи се обекти и е направила над 20 кадъра докато парченце лимон пада в чаша с вода. После е избрала снимката, където водата е най-разплискана и – готово – никакъв Фотошоп, никакви редакции. Тя също снима природата, но има и много снимки на котката си, на семейството  и на своите приятели от 5 б клас.

00

01

02

03

04

05