Четвъртокласници с първо и четвърто място в международен конкурс

Две момичета от ОУ "Васил Левски", гр. Разград взеха награди от международен конкурс за рисунки.
Снежанка Йорданова и Мая Христова от ІV б клас спечелиха първо и четвърто място в Space Art конкурса за рисунка, посветена на астрофизиката. Срещата на малките художнички е част от проект, който се организира от Европейската асоциация за астрономическо образование ЕААЕ.
Целта на проявата е да стимулира децата да открият Вселената и нейната красота, да даде пространство на тяхната креативност и да разширли знанията им. Организаторите смятат, че изкуството е идеалният начин да се постигне това.
Снежанка и Мая са нарисували своите астрономически фантазии по време на учебен лагер в плевенското село Байкал, където през май тази година са участвали в работата на Центъра за занимания по интереси на община Долна Митрополия.
Момичетата от класа на госпожа Лидия Горчева разбрали за своя успех в началото на новата учебна година, когато у нас пристигна благодарствено писмо от президента на ЕААЕ Алекс Коста. Той е основател на организацията, създадена през 1995 година в Атина, за да насърчава децата от европейските старни да търсят и получават знания, като използват технологиите в учебния процес.

00

00

00

00

00