Оценете тази статия
(0 votes)

Шестокласници представиха проектите си “В света на електричеството - Моята електрическа верига”

Задачата, дадена от преподавателя по Човекът и природата Албена Цонева бе за домашна работа и изискваше да се направи истинска работеща електрическа верига.

30 шестокласници показаха, че метода учене чрез правене е истинско предизвикателство за тях и изпълниха домашното. На презентацията стана ясно, че задача е изпълнена не само със знания за физичните процеси, но и с голяма креативност. Електрическите лампи бяха скрити в коледни елхи, къщички, различни макети и конструкции.

Преподавателят Албена Цонева и училищното ръководство поздравяват всички ученици, показали активност и създали проекти по физика. Награда за тяхната инициатива са персонални покани за безплатна прожекция на филм в училищния киносалон. На презентациите 29-те момичета и момчета получиха билетите си за кино, а филмът ще бъде избран от самата публика.

Учениците, които получиха награди за своята работа са:

Алиса Кушчу, Аляра Исуф, Ирем Али, Михаела Панайотова, Фатме Зевжетова и Рая Момчева от шести “а” клас.

Александър Радев, Дефне Динчер, Иван Делиев, Метие Бозева, Никола Илков, Николета Стоянова, Сиана Милкова и Фигян Хасан от шести “б” клас.

Георги Димитров, Диян Добрев, Ивона Тонева, Мира Цачева, Пресияна Тодорова и Ралица Русанова от шести “в” клас.

Андрея Маринова, Божидара Атанасова, Даная Георгиева, Еркан Хамзов, Иво Ковачев, Йоана Матева, Кристиана Йорданова, Мартин Георгиев и Михаил Николов от шести “г” клас.

Поздрави за госпожа Цонева и нейните ученици за креативния подход и благодарности за родителите на всички шестокласници, които са насърчили своите деца да създадат проектите.

Прочетено 210 пъти

116111

america for bulgaria logo 2017

ucha se

etwinning

baner access

BG History logo

designthinking

 

Top