Зелено училище - Ученически игри - 2012

„Ученически игри, 2012” – финали на зона Русе –шахмат. В индивидуалното класиране зонални шампиони са Христо Миленов и Ивелина Петрова от ОУ „Васил Левски” Разград

Здравко ДУШКОВ

В град Търговище се състояха финалите на зона РУСЕ   валидни за” Ученически игри 2012”. В тях участваха победителите от областните игри на Русенска, Силистренска, Разградска и Търговишка области, а главен съдия на финалите бе м.с. и съдия републиканска категория Росен Русев. Разградска област бе представена от отбора на ОУ „Васил Левски” град Разград в състав: Христо Василев, Стефан Стефанов и Цветозар Цанков с водач учителя по ФВС  Севдалин Стоянов.

Както вече е известно преди 1 месец шахматистите на ОУ „Васил Левски”завоюваха  купата за първото място в областта. Двубоите на финалите на зоната бяха много оспорвани и само 0.5 точки не достигнаха на разградския отбор да спечели първото място и да представи зоната на финалите на игрите през месец май. За отбелязване е, че отбора победи шампиона на зоната отбора на Попово.

Силно впечатление направиха шахматистите на първа дъска Христо Василев и на четвърта Ивелина Петрова, които станаха шампиони в индивидуалното класиране/ съответно с 3 и 2.5 точки от 3 възможни/ и бяха наградени с предметни награди и грамоти. Сега остава да се надяваме, че Разград ще бъде домакин в шахмата на „Ученическите игри”, където Христо Василев и Ивелина Петрова ще имат възможността да се преборят за медалите в индивидуалното класиране където имат шанс. За информация Христо върви много добре в шаха и на клубно ниво е надеждата на ШК „Абритус” Разград. Той е само 13 годишен но на зоналните финали на ДП по шахмат за 16 годишни проведени наскоро, Христо победи батковците и завоюва първото място./ На снимките: шахматистите - областни шампиони Ивелина и Христо.

phoca thumb l Ind. shampioni